Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.30 – 8.50 śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
16 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w MARCU 2025 r. wynosi:
21 dni x 20,00 zł = 420 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
21 dni x 15,00 zł = 315 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
21 dni x 18,00 zł = 378 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
21 dni x 16,00 zł = 336 zł – II dania – dzieci
21 dni x 18,00 zł = 378 zł – II dania - dorośli
21 dni x 22,00 zł = 462 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
21 dni x 6,00 zł = 126 zł – zupy
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 12 MARCA 2025 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
10.03.2025r. PONIEDZIAŁEK |
PŁATKI KUKURYDZIANE11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%) Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten) Masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek kiwaszony49, papryka czerwona. dżem o niskiej zawartości cukru30 HERBATA OWOCOWA25, miód, cytryna. |
OWOC
HERBATNIKI MAŚLANE10 |
ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU CHLEB1
Składniki: Woda, kości wieprzowe, groszek zielony47, kalafior, , fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51. |
GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI, MARCHEW SŁUPKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, majeranek, sól, pieprz, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna36, śmietana, ziemniaki. |
11.03.2025r. WTOREK |
KIEŁBASA DROBIOWA62, Masło extra57 (mleko) KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
OWOC
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22, seler, marchew, pietruszka, por, pietruszka zielona, sól, pieprz.
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI,
Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz. Składniki: sałata lodowa, papryka świeża, pomidor, musztarda, miód, olej, sól, pieprz. |
12.03.2025r. ŚRODA |
TWARÓG63 z rzodkiewką, Masło extra57 (mleko) dżem o niskiej zawartości cukru30 Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. |
OWOC
BISZKOPTY50
|
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, szczaw siekany45, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, jajka, pieprz, śmietana51.
|
KOPYTKA Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ, WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól. Składniki: Kapusta biała, cebula, marchew, olej, mąka pszenna36, sól, pieprz. |
13.03.2025r. CZWARTEK |
POLĘDWICA SOPOCKA, Masło extra57 (mleko) dżem o niskiej zawartości cukru30 KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
OWOC . |
ZUPA FASOLOWA CHLEB1 Składniki: Woda, fasola „Jaś”, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna. |
KOTLET RYBNY, ZIEMNIAKI, DUET OGÓRKOWY Składniki: filet z miruny, boczek świeży, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej, ziemniaki. Składniki: ogórki kwaszone49, ogórki korniszony48, marchew, papryka świeża, cebula, olej, pieprz, cukier. |
14.03.2025r. PIĄTEK |
PASTA JAJECZNA ze szczypiorkiem, bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam), Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka czerwona. KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten). |
OWOC
WAFLE RYŻOWE8
|
ZUPA OGÓRKOWA , CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, ogórki kwaszone49 , ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana51. |
NALEŚNIKI Z SEREM I DŻEMEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna, sól, twaróg63 półtłusty, cukier wanilinowy, dżem |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. Obiady: zupa 250ml, II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml. Podwieczorek: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36