Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.00 - śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

    21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

17 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

08.09.2025r.

PONIEDZIAŁEK

KASZA MANNA (gluten ze zbóż),  
na MLEKU Z SYROPEM MALINOWYM
Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten)

Ser żółty20 (mleko),
Masło57 (mleko)
Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

ZUPA JARZYNOWA

CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51.

GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM ZIEMNIAKI
WODA Z CYTRYNĄ
(woda, cytryna, miód)

Składniki: mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, majeranek, sól, pieprz, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna36, śmietana, ziemniaki.

 

09.09.2025r.

WTOREK

SZYNKA DROBIOWA62,
bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam),

Dżem truskawkowy30

Masło extra57 (mleko)
Pomidor ,ogórek świeży, papryka czerwona.

KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja.

 

WARZYWKO

HERBATNIKI MAŚLANE10

 

ROSÓŁ Z MAKARONEM
CHLEB1

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22,  seler, marchew, pietruszka, por, pietruszka zielona, sól, pieprz.

 

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKAMI MIZERIA,
WODA Z CYTRYNĄ

Składniki: schab wieprzowy, jajka, mąka pszenna36bułka tarta4, sól, pieprz, olej, ziemniaki.

Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier.

 

10.09.2025r.

ŚRODA

PASTA JAJECZNA ze szczypiorkiem

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam)
Masło extra57 (mleko

pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, papryka czerwona.

HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

ZUPA KRUPNIK

CHLEB1

 

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona.

KOPYTKA Z KAPUSTĄ

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól.

Składniki: kapusta biała, olej, masło, sól, pieprz, cebula.

 

11.09.2025r.

CZWARTEK

KIEŁBASA WIEPRZOWA58

Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten)

Masło extra57 (mleko)

Ser żółty20 (mleko),
Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten

 

OWOC

PAŁECZKI KUKURYDZIANE28

ZUPA OGÓRKOWA
CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, ogórki kwaszone49 , ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana51.

KLOPSIKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI
MIX WARZYW

WODA Z CYTRYNĄ(woda, cytryna, miód)

Składniki: łopatka wieprzowa, cebula, bułka pszenna3 sucha, sól, pieprz, olej, mąka ziemniaczana37, bułka tarta4, śmietana51, koper, ziemniaki.

Składniki: sałata lodowa, marchew, cebula, papryka świeża, pomidory, ogórki zielone, sól, olej.

 

12.09.2025r.

PIĄTEK

TWARÓG63  z rzodkiewką,
bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam), masło extra57 (mleko)
Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.
HERBATA OWOCOWA25

Bułeczki drożdżowe
z marmoladką -wyrób własny (mąka pszenna36, masło, drożdże, mleko, jajka, sól, cukier, marmolada).

 

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM CHLEB1

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy16, makaron świderki pszenny21, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona.

FILET Z MIRUNY/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ
WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: paluszki z fileta71  – ryba, gluten ze zbóż), ziemniaki, olej, mąka pszenna36, jajka, mleko

Składniki: Kapusta kwaszona67, kapusta biała, marchew, olej, cebula, cukier, pieprz.

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-09-09 08:08:49
Ilość wyświetleń: 19216

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej