Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.00 - śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
17 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w PAŹDZIERNIKU 2025 r. wynosi:
23 dni x 21,00 zł = 483 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
21 dni x 16,00 zł = 336 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
21 dni x 19,00 zł = 399 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
21 dni x 17,00 zł = 357 zł – II dania – dzieci
21 dni x 19,00 zł = 399 zł – II dania - dorośli
21 dni x 23,00 zł = 483 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
21 dni x 6,00 zł = 126 zł – zupy
UWAGA!
13 i 14.10.2025 r. DZIECI SZKOLNE NIE BĘDĄ MIAŁY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH.
W TYCH DNIACH OBIADY NIE BĘDĄ WYDAWANE.
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 PAŹDZIERNIKA 2025 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
20.10.2025r. PONIEDZIAŁEK |
PŁATKI KUKURYDZIANE11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%) Masło extra57 (mleko) dżem o niskiej zawartości cukru30 Pomidor, ogórek świeży, papryka żółta HERBATA OWOCOWA25, miód, cytryna. |
OWOC
|
BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM Składniki: Woda, kości wieprzowe, barszcz biały69, jajka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51. |
MAKARON SPAGETTI Z SOSEM MIĘSNO-WARZYWNYM MARCHEW SŁUPKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: makaron spaghetti pszenny21, mięso wieprzowe, cebula, marchew, seler, olej, sól, pieprz, ketchup, zioła prowansalskie, oregano, bazylia. |
21.10.2025r. WTOREK |
SZYNKA DROBIOWA62, ser żółty20 Masło extra57 (mleko) KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
OWOC
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22, seler, marchew, pietruszka, por, pietruszka zielona, sól, pieprz.
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA WARZYWNA
Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz. Składniki: : sałata lodowa, marchew, pietruszka, seler, por, jabłko, pomidor, ogórek, papryka świeża, cytryna, olej, pieprz, cukier. |
22.10.2025r. ŚRODA |
TWARÓG63 ze szczypiorkiem, bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam), masło extra57 (mleko) dżem o niskiej zawartości cukru30 Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. |
OWOC BISZKOPTY50 |
ZUPA OGÓRKOWA Składniki: Woda, kości wieprzowe, ogórki kwaszone49 , ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, sól, pieprz, śmietana51. |
GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM ZIEMNIAKI Składniki: mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, majeranek, sól, pieprz, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna36, śmietana, ziemniaki. |
23.10.2025r. CZWARTEK |
PASZTETZ KURCZAKA65 masło extra57 (mleko), ser żółty20 ogórki kiszone49, pomidory, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA24, 25 Z MIODEM. |
OWOC
|
ZUPA KALAFIOROWA, CHLEB
Składniki: Woda, kości wieprzowe, kalafior, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, śmietana51.
|
KOPYTKA Z KAPUSTĄ WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól. Składniki: kapusta biała, olej, masło, sól, pieprz, cebula. |
24.10.2025r. PIĄTEK |
JAJECZNICA, bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam), masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona. |
Bułeczki drożdżowe
|
BARSZCZ UKRAIŃSKI Składniki: Woda, kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, fasola, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, śmietana51, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. |
RYBA W SOSIE GRECKIM/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI MARCHEW SŁUPKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: filet z ryby, seler, pietruszka, marchew, cebula, sól, pieprz, majeranek, musztarda, keczup, koncentrat pomidorowy, ziemniaki. Składniki: paluszki z fileta71 , olej, |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36