Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.30 – 8.50 śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
16 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w GRUDNIU 2024 r. wynosi:
15 dni x 20,00 zł = 300 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
PROSZĘ ZGŁASZAĆ WYCHOWAWCOM, CZY DZIECKO BĘDZIE CHODZIŁO
DO PRZEDSZKOLA 23, 24, 27, 30 i 31 GRUDNIA2024 R.
15 dni x 15,00 zł = 225 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
15 dni x 18,00 zł = 270 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
15 dni x 16,00 zł = 240 zł – II dania – dzieci
15 dni x 18,00 zł = 270 zł – II dania - dorośli
15 dni x 22,00 zł = 330 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
15 dni x 6,00 zł = 90 zł – zupy
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 12 GRUDNIA 2024 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
16.12.2024r. PONIEDZIAŁEK |
POLĘDWICA SOPOCKA, Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), HERBATA OWOCOWA25 |
OWOC
BISZKOPTY50 |
ZUPA JARZYNOWA, CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51. |
GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM ZIEMNIAKI, MARCHEW SŁUPKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, majeranek, sól, pieprz, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna36, śmietana, ziemniaki. |
17.12.2024r. WTOREK |
TWARÓG63 ze szczypiorkiem, Masło extra57 (mleko) Dżem truskawkowy30 Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. |
OWOC
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22 (alergeny
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz. Składniki: marchew, groszek konserwowy47, masło, mąka pszenna36, cukier. |
18.12.2024r. ŚRODA |
Płatki kukurydziane11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%) Chleb zwykły1 (gluten, soja) Chleb razowy2 (gluten) Masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona. |
OWOC
HERBATNIKI MAŚLANE10 |
ZUPA KRUPNIK CHLEB1
Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona. |
KOPYTKA Z BIGOSEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól. Składniki: mięso wieprzowe, kiełbasa wieprzowa56, kapusta kwaszona67, kapusta biała, olej, sól, pieprz, majeranek, koncentrat pomidorowy16, cebula, ziemniaki. |
19.12.2024r. CZWARTEK |
PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60, Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten), Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża, rzodkiewka. Masło extra57 (mleko) KAWAZBOŻOWA6 na mleku –proszek (soja, mleko, gluten). |
OWOC
|
ZUPA GROCHOWA, CHLEB1 Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.
|
KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, WODA Z CYTRYNĄ
Składniki: mięso wieprzowe, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej, ziemniaki. Składniki: Buraczki czerwone, cebula, olej, sól, pieprz, kwasek cytrynowy. |
20.12.2024r. PIĄTEK |
JAJECZNICA, bagietki pszenne/razowe3, masło extra57 (mleko) Pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, papryka czerwona. |
OWOC PAŁECZKI KUKURYDZIANE28 |
BARSZCZ UKRAIŃSKI, CHLEB1
Woda, kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, fasola, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. |
MAKARON ŚWIDERKI Z TWAROGIEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Makaron świderki, pszenny21, twaróg63, truskawki, miód, cukier waniliowy.
|
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36