Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.30 – 8.50 śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

 

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

16 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

 

Koszt obiadów w STYCZNIU 2025 r. wynosi:

21 dni x 20,00 zł = 420 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (dla dzieci, które
korzystały z posiłków 2 i 3 stycznia 2025 r.

19 dni x 20,00 zł = 380 zł - zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)

21 dni x 15,00 zł = 315 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III

21 dni x 18,00 zł = 378 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII

21 dni x 16,00 zł = 336 zł – II dania – dzieci

21 dni x 18,00 zł = 378 zł – II dania - dorośli

21 dni x 22,00 zł = 462 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych

21 dni x   6,00 zł = 126 zł – zupy

 

OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 STYCZNIA 2025 r.

BGŻ BNP PARIBAS  40160014621030931580000002

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331

 

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

20.01.2025r.

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%)

Chleb zwykły1 (gluten, soja)

Chleb razowy2 (gluten)

Masło extra57 (mleko)

Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona.

dżem o niskiej zawartości cukru30

Herbata owocowa24, 25

 

KISIEL31

BISZKOPTY50

BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM
 CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, żurek69, jajka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51.

MAKARON ŚWIDERKI ZE SZPINAKIEM
I MIĘSEM DROBIOWYM

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: filet z piersi kurczaka, makaron pszenny21 (mąka pszenna, masa jajowa, kurkuma ), szpinak, twaróg  półtłusty63 cebula, czosnek, sól, pieprz, olej, masło57(mleko), olej rzepakowy, mąka pszenna36.

 

21.01.2025r.

WTOREK

POLĘDWICA DROBIOWA62,
bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam),

Masło extra57 (mleko)

Ser żółty20 (mleko),
Pomidor ,ogórek ,papryka, rzodkiewka.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten).

 

OWOC

 

ROSÓŁ Z MAKARONEM
CHLEB1

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22 (alergeny
z opakowania), seler, marchew, pietruszka, por, pietruszka zielona, sól, pieprz.

 

 FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI, 
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz.

Składniki: kapusta pekińska, olej, jabłka marchew, kukurydza, papryka czerwona, cytryna.

 

22.01.2025r.

ŚRODA

PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60,

Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten),

Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża, rzodkiewka.

Masło extra57 (mleko)

KAWAZBOŻOWA6 na mleku –proszek (soja,  mleko, gluten).

 

OWOC

WAFLE RYŻOWE8,9

ZUPA KRUPNIK

CHLEB1

 

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona.

KOPYTKA Z BIGOSEM

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól.

Składniki: mięso wieprzowe, kiełbasa wieprzowa56, kapusta kwaszona67, kapusta biała, olej, sól, pieprz, majeranek, koncentrat pomidorowy16, cebula, ziemniaki.

 

23.01.2025r.

CZWARTEK

TWARÓG63  ze szczypiorkiem,
bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam),

Masło extra57 (mleko)

Dżem truskawkowy30

Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.
KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten).

 

OWOC

 

ZUPA GROCHOWA
 CHLEB1

Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.

 

KOTLET MIELONY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO, ZIEMNIAKI, 

SURÓWKA WRZYWNA
WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: mięso wieprzowe, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej,  ziemniaki.

Składniki: marchew, seler, por, kapusta biała, pomidory, ogórki zielone, papryka.

 

24.01.2025r.

PIĄTEK

Pasta  jajeczna ze szczypiorkiem,

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam)

Masło extra57 (mleko)

Ser żółty20 (mleko),
pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży.

Herbata owocowa24, 25

 

OWOC

HERBATNIKI MAŚLANE10

BARSZCZ UKRAIŃSKI
CHLEB1

 

Woda, kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, fasola, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

FILET Z MIRUNY/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ
WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: paluszki z fileta71  – ryba, gluten ze zbóż), ziemniaki, olej, mąka pszenna36, jajka, mleko

Składniki: Kapusta kwaszona67, marchew, olej, cebula, cukier, pieprz.

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

 

 

 

 

 

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-01-21 08:24:57
Ilość wyświetleń: 16937

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej