Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.00 - śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

    21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

17 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

29.09.2025r.

PONIEDZIAŁEK

TWARÓG63,

Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten)

masło extra57 (mleko)

Dżem truskawkowy30

Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.
HERBATA OWOCOWA25

PĄCZEK wyrób własny

(mąka pszenna36, drożdże, żółtka, masło57, ziemniaki gotowane, śmietana kwaśna51, sól, cukier, marmolada owocowa, cukier puder.

ŻUREK Z KIEŁBASĄ 56, CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, żurek69, kiełbasa śląska56 (soja, błonnik pszenny), ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51.

MAKARON SPAGETTI Z SOSEM MIĘSNO-WARZYWNYM

MARCHEW SŁUPKI

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: makaron spaghetti pszenny21, mięso wieprzowe, cebula, marchew, seler, olej, sól, pieprz, ketchup, zioła prowansalskie, oregano, bazylia.

 

30.09.2025r.

WTOREK

SZYNKA DROBIOWA62,
bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam),

Masło extra57 (mleko)

Ser żółty20 (mleko),
Pomidor ,ogórek świeży, papryka czerwona.

KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja.

 

OWOC

 

ZUPA SZCZAWIOWA Z RYŻEM
 I JAJKIEM, CHLEB1

 

Składniki: Woda, kości wieprzowe, szczaw siekany45, ryż, jajka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, , pieprz, śmietana51.

 

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKAMI MIZERIA
WODA Z CYTRYNĄ

Składniki: schab wieprzowy, jajka, mąka pszenna36bułka tarta4, sól, pieprz, olej, ziemniaki.

Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier.

 

01.10.2025r.

ŚRODA

PŁATKI KUKURYDZIANE11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%)

Masło extra57 (mleko)
Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka.

HERBATA OWOCOWA25, miód, cytryna.

SMOOTHIE OWOCOWO-WARZYWNE

 

(jabłka, arbuz, banany, pomarańcze, truskawki mrożone, szpinak listki)

PAŁECZKI KUKURYDZIANE28

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM CHLEB1

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy16, makaron świderki pszenny21, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona.

WĄTRÓBKA DROBIOWA/
JAJKO SADZONE
Z ZIEMNIAKAMI
SURÓWKA WARZYWNA

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: Wątróbka drobiowa, cebula, olej19, sól, pieprz, majeranek. Jajko, olej19, sól.

Składniki: kapusta biała, ogórki korniszony48, marchew, papryka świeża, cebula, olej, pieprz, cukier, marchew.

 

02.10.2025r.

CZWARTEK

KIEŁBASA WIEPRZOWA58

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam).

Masło extra57 (mleko)

Dżem truskawkowy30

Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten

 

OWOC

 

ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKĄ CHLEB1

Składniki: Woda, ziemniaki, korpusy drobiowe, makaron zacierka pszenny23, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, sól, pieprz, natka pietruszki.

KLOPSIKI Z SZYNKI
W SOSIE PIECZARKOWYM, KASZA JĘCZMIENNA
SURÓWKA Z BURACZKÓW

WODA Z CYTRYNĄ(woda, cytryna, miód)

Składniki: łopatka wieprzowa, cebula, bułka pszenna3 sucha, sól, pieprz, olej, mąka ziemniaczana37, bułka tarta4, śmietana51, koper, ziemniaki.

Składniki: Buraczki czerwone, cebula, olej, sól,
                   pieprz, kwasek cytrynowy.

 

03.10.2025r.

PIĄTEK

PAPRYKARZ Z ŁOSOSIA I DORSZA,

bułeczki pszenne3

Masło extra57 (mleko),

ser żółty20 (mleko),

Papryka czerwona, pomidor ,ogórek świeży.

HERBATA OWOCOWA25, miód, cytryna.

 

OWOC

BISZKOPTY50

BARSZCZ UKRAIŃSKI
CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, fasola, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

KLUSKI LENIWE KRASZONE
MASŁEM
I BUŁKĄ TARTĄ
 WODA  Z CYTRYNĄ

 

Składniki: twaróg półtłusty63, mąka pszenna36, masło, bułka tarta4, jajka, sól.

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

 

 

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-09-29 13:44:07
Ilość wyświetleń: 19565

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej