Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.00 - śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
17 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
08.09.2025r. PONIEDZIAŁEK |
KASZA MANNA (gluten ze zbóż), Ser żółty20 (mleko), |
OWOC
|
ZUPA JARZYNOWA CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51. |
GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM ZIEMNIAKI Składniki: mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, majeranek, sól, pieprz, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna36, śmietana, ziemniaki. |
09.09.2025r. WTOREK |
SZYNKA DROBIOWA62, Dżem truskawkowy30 Masło extra57 (mleko) KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
WARZYWKO HERBATNIKI MAŚLANE10
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22, seler, marchew, pietruszka, por, pietruszka zielona, sól, pieprz.
|
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKAMI MIZERIA, Składniki: schab wieprzowy, jajka, mąka pszenna36, bułka tarta4, sól, pieprz, olej, ziemniaki. Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier. |
10.09.2025r. ŚRODA |
PASTA JAJECZNA ze szczypiorkiem bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam) pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, papryka czerwona. HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ. |
OWOC
|
ZUPA KRUPNIK CHLEB1
Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona. |
KOPYTKA Z KAPUSTĄ WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól. Składniki: kapusta biała, olej, masło, sól, pieprz, cebula. |
11.09.2025r. CZWARTEK |
KIEŁBASA WIEPRZOWA58 Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten) Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten |
OWOC PAŁECZKI KUKURYDZIANE28 |
ZUPA OGÓRKOWA Składniki: Woda, kości wieprzowe, ogórki kwaszone49 , ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana51. |
KLOPSIKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI WODA Z CYTRYNĄ(woda, cytryna, miód) Składniki: łopatka wieprzowa, cebula, bułka pszenna3 sucha, sól, pieprz, olej, mąka ziemniaczana37, bułka tarta4, śmietana51, koper, ziemniaki. Składniki: sałata lodowa, marchew, cebula, papryka świeża, pomidory, ogórki zielone, sól, olej. |
12.09.2025r. PIĄTEK |
TWARÓG63 z rzodkiewką, |
Bułeczki drożdżowe
|
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM CHLEB1 Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy16, makaron świderki pszenny21, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona. |
FILET Z MIRUNY/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Składniki: paluszki z fileta71 – ryba, gluten ze zbóż), ziemniaki, olej, mąka pszenna36, jajka, mleko Składniki: Kapusta kwaszona67, kapusta biała, marchew, olej, cebula, cukier, pieprz. |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36