Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.30 – 8.50 śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
16 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w STYCZNIU 2025 r. wynosi:
21 dni x 20,00 zł = 420 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (dla dzieci, które
korzystały z posiłków 2 i 3 stycznia 2025 r.
19 dni x 20,00 zł = 380 zł - zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
21 dni x 15,00 zł = 315 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
21 dni x 18,00 zł = 378 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
21 dni x 16,00 zł = 336 zł – II dania – dzieci
21 dni x 18,00 zł = 378 zł – II dania - dorośli
21 dni x 22,00 zł = 462 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
21 dni x 6,00 zł = 126 zł – zupy
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 STYCZNIA 2025 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
20.01.2025r. PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%) Chleb zwykły1 (gluten, soja) Chleb razowy2 (gluten) Masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona. dżem o niskiej zawartości cukru30 Herbata owocowa24, 25 |
KISIEL31 BISZKOPTY50 |
BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM Składniki: Woda, kości wieprzowe, żurek69, jajka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51. |
MAKARON ŚWIDERKI ZE SZPINAKIEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: filet z piersi kurczaka, makaron pszenny21 (mąka pszenna, masa jajowa, kurkuma ), szpinak, twaróg półtłusty63 cebula, czosnek, sól, pieprz, olej, masło57(mleko), olej rzepakowy, mąka pszenna36. |
21.01.2025r. WTOREK |
POLĘDWICA DROBIOWA62, Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten). |
OWOC
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22 (alergeny
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI,
Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz. Składniki: kapusta pekińska, olej, jabłka marchew, kukurydza, papryka czerwona, cytryna. |
22.01.2025r. ŚRODA |
PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60, Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten), Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża, rzodkiewka. Masło extra57 (mleko) KAWAZBOŻOWA6 na mleku –proszek (soja, mleko, gluten). |
OWOC WAFLE RYŻOWE8,9 |
ZUPA KRUPNIK CHLEB1
Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona. |
KOPYTKA Z BIGOSEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: ziemniaki, mąka pszenna36, mąka ziemniaczana37, jajka, sól. Składniki: mięso wieprzowe, kiełbasa wieprzowa56, kapusta kwaszona67, kapusta biała, olej, sól, pieprz, majeranek, koncentrat pomidorowy16, cebula, ziemniaki. |
23.01.2025r. CZWARTEK |
TWARÓG63 ze szczypiorkiem, Masło extra57 (mleko) Dżem truskawkowy30 Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. |
OWOC
|
ZUPA GROCHOWA Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.
|
KOTLET MIELONY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO, ZIEMNIAKI, SURÓWKA WRZYWNA Składniki: mięso wieprzowe, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej, ziemniaki. Składniki: marchew, seler, por, kapusta biała, pomidory, ogórki zielone, papryka. |
24.01.2025r. PIĄTEK |
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam) Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), Herbata owocowa24, 25 |
OWOC HERBATNIKI MAŚLANE10 |
BARSZCZ UKRAIŃSKI
Woda, kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, fasola, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. |
FILET Z MIRUNY/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Składniki: paluszki z fileta71 – ryba, gluten ze zbóż), ziemniaki, olej, mąka pszenna36, jajka, mleko Składniki: Kapusta kwaszona67, marchew, olej, cebula, cukier, pieprz. |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36