Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.30 – 8.50 śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
16 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w PAŹDZIERNIKU 2024 r. wynosi:
23 dni x 20,00 zł = 460 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
22 dni x 15,00 zł = 330 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
22 dni x 18,00 zł = 396 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
22 dni x 16,00 zł = 352 zł – II dania – dzieci
22 dni x 18,00 zł = 396 zł – II dania - dorośli
22 dni x 22,00 zł = 484 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
22 dni x 6,00 zł = 132 zł – zupy
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 15 października 2024 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
21.10.2024r. PONIEDZIAŁEK |
PŁATKI OWSIANE34 (gluten ze zbóż), ser żółty20, dżem o niskiej zawartości cukru30 Masło57 (mleko) |
OWOC
|
ZUPA JARZYNOWA, CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51. |
MAKARON SPAGETTI Z SOSEM MIĘSNO-WARZYWNYM MARCHEWKA (SŁUPKI) WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: makaron spaghetti pszenny21, mięso wieprzowe, cebula, marchew, seler, olej, sól, pieprz, ketchup, zioła prowansalskie, oregano, bazylia. |
22.10.2024r. WTOREK |
Polędwica drobiowa62, Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), KAWAZBOŻOWA6 na mleku –proszek (soja, mleko, gluten). |
OWOC Wafel ryżowy |
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22 (alergeny
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz, ziemniaki. Składniki: Ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier. |
23.10.2024r. ŚRODA |
PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60, bagietki pszenne/razowe3, Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża, rzodkiewka. Masło extra57 (mleko) HERBATA OWOCOWA25 |
OWOC
|
. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, CHLEB1 Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy, ryż42, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona. |
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚMIETANĄ WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: ziemniaki, jajka, cebula, mąka pszenna36, sól, pieprz, olej, majeranek, śmietana51. |
24.10.2024r. CZWARTEK |
Kanapki z kiełbasą krakowska58 Chleb zwykły1 (gluten, soja), Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona dżem o niskiej zawartości cukru30 HERBATA OWOCOWA25 |
OWOC biszkopty |
ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB1
Składniki: Woda, kości wieprzowe, ziemniaki, pieczarki, seler, marchew, pietruszka, por, mąka pszenna36, pieprz, śmietana51.
|
UDKO DROBIOWE DUSZONE, KASZA, MARCHEW Z GROSZKIEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: udko z kurczaka, olej, sól, pieprz, majeranek, mąka pszenna, kasza jęczmienna40 |
25.10.2024r. PIĄTEK |
JAJECZNICA, bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam), masło extra57 (mleko) pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, papryka czerwona, salatat. |
OWOC HERBATNIKI MAŚLANE10 |
ZUPA OGÓRKOWA , CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, ogórki kwaszone49 , ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, sól, pieprz, mąka pszenna36, śmietana51 |
FILET Z MIRUNY/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ, WODA Z CYTRYNĄ. Składniki: paluszki z fileta71 – ryba, gluten ze zbóż), ziemniaki, olej, mąka pszenna36, jajka, mleko Składniki: Kapusta kwaszona67, marchew, olej, cebula, cukier, pieprz. |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36