Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.00 - śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

    21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

17 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

15.09.2025r.

PONIEDZIAŁEK

PŁATKI OWSIANE34 (gluten ze zbóż) na mleku  
Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Masło57 (mleko)
Dżem o niskiej zawartości cukru30
Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.  HERBATA OWOCOWA25
Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

CIASTO DROŻDŻOWE
- wyrób własny (mąka pszenna36, masło, drożdże, mleko, jajka, sól, cukier).

 

BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ 56, CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, barszcz biały68, kiełbasa śląska56 (soja, błonnik pszenny), ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51.

MAKARON ŚWIDERKI ZE SZPINAKIEM
I MIĘSEM  DROBIOWYM

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: filet z piersi kurczaka, makaron pszenny21 (mąka pszenna, masa jajowa, kurkuma ), szpinak, twaróg  półtłusty63 cebula, czosnek, sól, pieprz, olej, masło57(mleko), olej rzepakowy, mąka pszenna36.

 

16.09.2025r.

WTOREK

KIEŁBASA KRAKOWSKA58

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam)

Ser żółty20 (mleko),

Masło extra57 (mleko)

Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten

 

WARZYWO

HERBATNIKI MAŚLANE10

ZUPA GROCHOWA
 CHLEB1

 

Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.

 

FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: filety z piersi kurczaka bez skóry, jajka, bułka tarta pszenna4, mąka pszenna36, płatki kukurydziane11,12, sól, pieprz.

Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier.

 

17.09.2025r.

ŚRODA

Jajko gotowane, bułeczki pszenne3

Masło extra57 (mleko)
Dżem truskawkowy30

Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.
HERBATA OWOCOWA25
Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

ZUPA ROSOŁOWA Z ZACIERKĄ CHLEB1

 

Składniki: Woda, ziemniaki, korpusy drobiowe, makaron zacierka pszenny23, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, sól, pieprz, natka pietruszki.

KOTLET RYBNY, ZIEMNIAKI, 

SURÓWKAZ BURACZKÓW
WODA Z CYTRYNĄ
(woda, cytryna, miód)

Składniki: filet z miruny, boczek świeży, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej,  ziemniaki.

Składniki: Buraczki czerwone, cebula, olej, sól, pieprz, kwasek cytrynowy.

 

18.09.2025r.

CZWARTEK

KIEŁBASA DROBIOWA62,
bagietki pszenne/razowe
mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam)

Masło extra57 (mleko)
Ser żółty20 (mleko),

Pomidor ,ogórek świeży, papryka czerwona.

KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja.

 

OWOC

BISZKOPTY50

KAPUŚNIACZEK Z KAPUSTY KWASZONEJ,

CHLEB1

Składniki: Woda, kości wędzone, kapusta kwaszona67, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, mąka pszenna, majeranek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

PIECZEŃ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA,
SURÓWKA WARZYWNA
WODA Z CYTRYNĄ
(woda, cytryna, miód)

Składniki: szynka wieprzowa, czosnek, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna36, liść laurowy, ziele angielskie, sól, kasza jęczmienna40 .

Składniki: marchew, pietruszka, seler, por, jabłko, pomidor, ogórek, papryka czerwona, cytryna, olej, pieprz, cukier.

 

19.09.2025r.

PIĄTEK

PASZTETZ KURCZAKA65
Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten), masło extra57 (mleko),

ogórki kiszone49, pomidory,  papryka świeża.

HERBATA OWOCOWA24, 25 Z MIODEM.

 

OWOC

 

ZUPA BARSZCZ CZERWONY
CHLEB1

Kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana51.

NALEŚNIKI Z SEREM I DŻEMEM

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna36, sól, twaróg63 półtłusty, cukier wanilinowy, dżem
o niskiej zawartości cukru30

 

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-09-12 14:10:35
Ilość wyświetleń: 19371

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej