Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.00 - śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

    21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

17 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

 

Koszt obiadów w GRUDNIU 2025 r. wynosi:

15 dni x 21,00 zł = 315 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)

15 dni x 16,00 zł = 240 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III

15 dni x 19,00 zł = 285 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII

15 dni x 17,00 zł = 255 zł – II dania – dzieci

15 dni x 19,00 zł = 285 zł – II dania - dorośli

15 dni x 23,00 zł = 345 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych

15 dni x   6,00 zł =   90 zł – zupy

UWAGA DLA PRZEDSZKOLI

W ZWIĄZKU Z REMONTEM KUCHNI OD 22 GRUDNIA 2025R.
DO 5 STYCZNIA 2026 R. - OBIADY NIE BĘDĄ WYDAWANE

OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 GRUDNIA 2025 r.

BGŻ BNP PARIBAS  40160014621030931580000002

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331

 

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

08.12.2025r.

PONIEDZIAŁEK

KASZA MANNA (gluten ze zbóż), 
na MLEKU Z SYROPEM MALINOWYM
Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten)

Ser żółty20 (mleko),
Masło57 (mleko)
Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKĄ CHLEB1

 

Składniki: Woda, ziemniaki, korpusy drobiowe, makaron zacierka pszenny23, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, sól, pieprz, natka pietruszki.

GULASZ DROBIOWY Z WARZYWAMI

I RYŻEM

MARCHEW SŁUPKI

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: filet z piersi kurczaka, marchew,  cukinia, seler, por, cebula, pieprz, sól, olej.

 

09.12.2025r.

WTOREK

SZYNKA DROBIOWA62,
bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko, orzechy, soję, sezam),

dżem o niskiej zawartości cukru30

Masło extra57 (mleko)
Pomidor ,ogórek świeży, papryka czerwona.

KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja.

 

Bułeczki drożdżowe
z marmoladką -wyrób własny (mąka pszenna36, masło, drożdże, mleko, jajka, sól, cukier, marmolada).

 

ZUPA GROCHOWA
 CHLEB1

 

Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KAPUSTY MODREJ

WODA Z CYTRYNĄ

Składniki: schab wieprzowy, jajka, mąka pszenna36bułka tarta4, sól, pieprz, olej, ziemniaki.

Składniki: Kapusta czerwona, cebula, cukier, sól, olej, pieprz, kwasek cytrynowy.

 

10.12.2025r.

ŚRODA

JAJECZNICA,

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36 (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam).

Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka.
KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten.

 

OWOC

 

ŻUREK Z KIEŁBASĄ56, CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, żurek69, kiełbasa śląska56 (soja, błonnik pszenny), ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51.

KLUSKI LENIWE KRASZONE
MASŁEM
I BUŁKĄ TARTĄ
WODA Z CYTRYNĄ
(woda, cytryna, miód)

 

Składniki: twaróg półtłusty63, mąka pszenna36, masło, bułka tarta4, jajka, sól.

 

11.12.2025r.

CZWARTEK

PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60,

Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża,.

dżem o niskiej zawartości cukru30

HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

 

OWOC

BISZKOPTY50

ZUPA SZCZAWIOWA
Z JAJKIEM, CHLEB1

 

Składniki: Woda, kości wieprzowe, szczaw siekany45, jajka, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, , pieprz, śmietana51.

 

ZRAZIKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI
SURÓWKA WARZYWNA

WODA Z CYTRYNĄ(woda, cytryna, miód)

Składniki: łopatka wieprzowa, cebula, bułka pszenna3 sucha, sól, pieprz, olej, mąka ziemniaczana37, bułka tarta4, śmietana51. ziemniaki.

Składniki: kapusta pekińska, seler, marchew, pietruszka, por, jabłko, pomidor, ogórek, papryka świeża, cytryna, olej, pieprz, sól, cukier.

 

12.12.2025r.

PIĄTEK

PAPRYKARZ Z ŁOSOSIA I DORSZA

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam),

Masło extra57 (mleko),

ser żółty20 (mleko),

Papryka czerwona, pomidor ,ogórek świeży.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten.

 

OWOC

CHRUPKI KUKURYDZIANE

BARSZCZ UKRAIŃSKI
CHLEB1

 

Składniki: Woda, kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, fasola, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, śmietana51, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM JOGURTOWO- ŚMIETANOWYM

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: ziemniaki, jajka, cebula, mąka pszenna36, sól, pieprz, olej, majeranek, śmietana51, jogurt61.

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-12-09 10:59:54
Ilość wyświetleń: 20694

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej