Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.30 – 8.50 śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

 

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

16 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

Koszt obiadów w MAJU 2025 r. wynosi:

20 dni x 20,00 zł = 400 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)

17 dni x 15,00 zł = 255 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III

17 dni x 18,00 zł = 306 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII

17 dni x 16,00 zł = 272 zł – II dania – dzieci

17 dni x 18,00 zł = 306 zł – II dania - dorośli

17 dni x 22,00 zł = 374 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych

17 dni x   6,00 zł = 102 zł – zupy

 

UWAGA!!! – 2 MAJA STOŁÓWKA NIECZYNNA

 

OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 12 MAJA 2025 r.

BGŻ BNP PARIBAS  40160014621030931580000002

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

05.05.2025r.

PONIEDZIAŁEK

PŁATKI OWSIANE34 (gluten ze zbóż) na mleku
Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Masło57 (mleko)
Dżem o niskiej zawartości cukru30

Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.  HERBATA OWOCOWA25
Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

WARZYWKO

 

CHRUPKI KUKURYDZIANE28

ŻUREK Z JAJKIEM
 CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, żurek69, jajka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51.

RACUCHY Z JABŁKAMI

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna36, jabłka, olej, sól.

 

 

06.05.2025r.

WTOREK

KIEŁBASA KRAKOWSKA58

bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam)

Masło extra57 (mleko)

Ser żółty20 (mleko),
Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten

 

BUŁECZKI DROŻDŻOWE

(wyrób własny)
 (mąka pszenna36, masło, drożdże, mleko, jajka, sól, cukier)

 

ZUPA JARZYNOWA

CHLEB1

Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51.

 

PIECZEŃ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA,
SURÓWKA WARZYWNA
WODA Z CYTRYNĄ
(woda, cytryna, miód)

Składniki: szynka wieprzowa, czosnek, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna36, liść laurowy, ziele angielskie, sól, kasza jęczmienna40 .

Składniki: marchew, pietruszka, seler, por, olej, pieprz, cukier

 

07.05.2025r.

ŚRODA

TWARÓG63  ze szczypiorkiem,
Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Masło extra57 (mleko)
Dżem truskawkowy30

Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża.
HERBATA OWOCOWA25
Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

ZUPA ROSOŁOWA Z ZACIERKĄ CHLEB1

 

Składniki: Woda, ziemniaki, korpusy drobiowe, makaron zacierka pszenny23, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, sól, pieprz, natka pietruszki.

PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM JOGURTOWO- ŚMIETANOWYM

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: ziemniaki, jajka, cebula, mąka pszenna36, sól, pieprz, olej, majeranek, śmietana51, jogurt61.

 

08.05.2025r.

CZWARTEK

KIEŁBASA DROBIOWA62,
bagietki pszenne/razowe
mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam)

Masło extra57 (mleko)
ser żółty20 (mleko),
Pomidor ,ogórek świeży, papryka czerwona.

KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja.

 

OWOC

BISZKOPTY50

 

ZUPA PIECZARKOWA
 CHLEB1

 

Składniki: Woda, kości wieprzowe, ziemniaki, pieczarki, seler, marchew, pietruszka, por, mąka pszenna36,  pieprz, śmietana51.

UDKO DROBIOWE a, la KFC,
ZIEMNIAKI,  MIZERIA
WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna)

Składniki: podudzie z kurczaka, skrzydło z kurczaka, płatki kukurydziane, bułka tarta, mąka pszenna, jaja, mleko, sól, pieprz, papryka mielona chilli, olej rzepakowy.

Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier.

 

09.05.2025r.

PIĄTEK

PASTA JAJECZNA z rzodkiewką,

Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Masło extra57 (mleko)

dżem o niskiej zawartości cukru30

pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona.

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten

 

OWOC

 

ZUPA BARSZCZ CZERWONY
CHLEB1

Kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana51.

RYBA W SOSIE GRECKIM/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI.
WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: filet z ryby, seler, pietruszka, marchew, cebula, sól, pieprz, majeranek, musztarda, keczup, koncentrat pomidorowy,  ziemniaki.

Składniki: paluszki z fileta71 , olej,

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-05-05 11:56:13
Ilość wyświetleń: 18054

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej