Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Stołówka szkolna

Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy do korzystania z naszej stołówki uczniów, pracowników i osoby zainteresowane zakupem obiadów na wynos.

Kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 14 września 2020 r. w godzinach 12.30-14.45.

Koszt obiadów przedstawia się następująco:

  • 8 zł  - zestaw dla dzieci klas 0-III (zupa + II danie + napój)
  • 10 zł  - zestaw dla dzieci klas IV-VIII (zupa + II danie + napój)
  • 9,00 zł - drugie  danie – dla dzieci
  • 4,00 zł - zupy
  • 12 zł – pełne obiady dla dorosłych – zestaw (zupa + II danie + napój)
  • 10,00 zł – drugie dania dla dorosłych

 

W celu zachowania bezpieczeństwa prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto:

BGŻ BNP PARIBAS - 40160014621030931580000002

 

W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca (na bieżący miesiąc).
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 9.00 w dniu wydawania posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

 

Koszt obiadów w PAŹDZIERNIKU 2020  r. wynosi:

20 dni x  8 zł. = 160 zł. – dla dzieci klas 0-III

20 dni x 10 zł. = 200 zł. – dla dzieci klas IV-VIII

20 dni x 12 zł. = 240 zł – pełne obiady dla dorosłych

20 dni x  9,00 zł. = 180 zł. – II dania – dzieci

20 dni x 10,00 zł. = 200 zł. – II dania - dorośli

20 dni x   4,00 zł. =  80 zł. – zupy

OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10  października

40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 UWAGA!

14 i 30 PAŹDZIERNIKA DNI WOLNE OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH
 w tych dniach nie będą wydawane obiady

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331

 

Procedury bezpieczeństwa pracy stołówki i wydawania posiłków 
na czas epidemii COVID-19.

w Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

 

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez pracowników 
  2. Prawo wstępu do stołówki mają jedynie osoby spożywające posiłki, osobom, które nie korzystają ze stołówki szkolnej, zakazuje się wchodzenia do niej.
  3. Uczeń zobowiązany jest przed posiłkiem umyć i zdezynfekować ręce oraz stosować się do poleceń nauczycieli dyżurujących oraz personelu stołówki.
  4. Zabronione jest wnoszenie do stołówki okryć wierzchnich, plecaków oraz innych rzeczy.
  5. Posiłki dla uczniów i pracowników szkoły wydawane są w godzinach od 12.30 do 14.45.
  6. Posiłki na wynos wydawane są wejściem od podwórza szkoły w godzinach od 13.00 do 14.45.
  7. Posiłki wydawane są z zachowaniem zasady ograniczenia liczby uczniów przebywających jednocześnie na stołówce oraz zasad ograniczenia możliwości ewentualnego rozprzestrzeniania się wirusa. W tym celu:
    1. stosuje się zmianowe wydawanie posiłków;
    2. w miarę możliwości na stołówce powinni spożywać posiłki uczniowie tej samej grupy.
  8. Uczniowie spożywają obiad zgodnie z ustalonym harmonogramem wydawania posiłków, pod opieką nauczyciela.
  9. Dzieci przedszkolne oraz uczniowie klas I- III spożywają posiłki w czasie trwających lekcji.
  10. Na stołówce może przebywać ok. 50 uczniów, siedzących po przeciwnych stronach stołu, przy jednym stoliku może spożywać posiłek max. 2 dzieci.
  11. W miejscu wyznaczonym pracownik kuchni wydaje obiad uczniom w talerzach
  12. Uczeń po odbiorze obiadu siada na wyznaczone miejsce przy stole.
  13. Po spożytym posiłku wielorazowe naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego okienka
    i opuścić stołówkę.
  14. Przyprawy i inne dodatki są wydawane przez obsługę.
  15. Po każdej grupie pracownik dezynfekuje blaty stołów i poręcze krzeseł.
  16. Naczynia zużyte pracownik najpierw myje wstępnie z płynem dezynfekującym, następnie wyparza
    w zmywarko-wyparzarce.
  17. Personel kuchenny i pracownicy administracji oraz obsługi sprzątającej powinni ograniczyć kontakty z uczniami oraz nauczycielami.
  18. Odległość między stanowiskami pracy na stołówce szkolnej powinna wynosić co najmniej 1,5 m.
  19. Pracownik dokonujący dezynfekcji jest zobowiązany do korzystania ze środków ochrony osobistej
    rękawiczek jednorazowych i maseczki lub przyłbicy.
  20. Przed i po zastosowaniu środków ochrony osobistej osoba dokonująca dezynfekcji jest zobowiązana przejść procedurę higienicznego mycia rąk i dezynfekcji odpowiednim środkiem.
  21. Zużyte i zdjęte środki ochrony osobistej (maseczki i rękawiczki) oraz ściereczki jednorazowe pracownik wrzuca do pojemnika na odpady zmieszane znajdującego się w pomieszczeniu
    w wyznaczonym miejscu.
  22. Przed przystąpieniem do wydawania z wydawalni obiadów dla uczniów, pracownik szkoły, przechodzi procedurę higienicznego mycia rąk i dezynfekcji środkiem zgodnie z instrukcją mycia
    i dezynfekcji rąk. Następnie stosuje środki ochrony osobistej w postaci rękawiczek jednorazowych
    i maseczki/przyłbicy zgodnie z instrukcją zakładania i zdejmowania maseczki i rękawic jednorazowych.

                                                                                      Maria Wronkowicz

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2020-10-27 10:50:04
Ilość wyświetleń: 2223

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej