Jadalnia szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków od 2 września 2024 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 4 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.45;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.30 – 8.50 śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
20 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
15 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
18 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
16 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
W wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w MAJU 2025 r. wynosi:
20 dni x 20,00 zł = 400 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
17 dni x 15,00 zł = 255 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
17 dni x 18,00 zł = 306 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
17 dni x 16,00 zł = 272 zł – II dania – dzieci
17 dni x 18,00 zł = 306 zł – II dania - dorośli
17 dni x 22,00 zł = 374 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
17 dni x 6,00 zł = 102 zł – zupy
UWAGA!!! – 2 MAJA STOŁÓWKA NIECZYNNA
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 12 MAJA 2025 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
05.05.2025r. PONIEDZIAŁEK |
PŁATKI OWSIANE34 (gluten ze zbóż) na mleku Masło57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA25 |
WARZYWKO
CHRUPKI KUKURYDZIANE28 |
ŻUREK Z JAJKIEM Składniki: Woda, kości wieprzowe, żurek69, jajka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51. |
RACUCHY Z JABŁKAMI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna36, jabłka, olej, sól.
|
06.05.2025r. WTOREK |
KIEŁBASA KRAKOWSKA58 bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam) Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten |
BUŁECZKI DROŻDŻOWE (wyrób własny)
|
ZUPA JARZYNOWA CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51.
|
PIECZEŃ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA, Składniki: szynka wieprzowa, czosnek, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna36, liść laurowy, ziele angielskie, sól, kasza jęczmienna40 . Składniki: marchew, pietruszka, seler, por, olej, pieprz, cukier |
07.05.2025r. ŚRODA |
TWARÓG63 ze szczypiorkiem, Masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. |
OWOC
|
ZUPA ROSOŁOWA Z ZACIERKĄ CHLEB1
Składniki: Woda, ziemniaki, korpusy drobiowe, makaron zacierka pszenny23, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, sól, pieprz, natka pietruszki. |
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM JOGURTOWO- ŚMIETANOWYM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: ziemniaki, jajka, cebula, mąka pszenna36, sól, pieprz, olej, majeranek, śmietana51, jogurt61. |
08.05.2025r. CZWARTEK |
KIEŁBASA DROBIOWA62, Masło extra57 (mleko) KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
OWOC BISZKOPTY50 |
ZUPA PIECZARKOWA
Składniki: Woda, kości wieprzowe, ziemniaki, pieczarki, seler, marchew, pietruszka, por, mąka pszenna36, pieprz, śmietana51. |
UDKO DROBIOWE a, la KFC, Składniki: podudzie z kurczaka, skrzydło z kurczaka, płatki kukurydziane, bułka tarta, mąka pszenna, jaja, mleko, sól, pieprz, papryka mielona chilli, olej rzepakowy. Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier. |
09.05.2025r. PIĄTEK |
PASTA JAJECZNA z rzodkiewką, Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten) Masło extra57 (mleko) dżem o niskiej zawartości cukru30 pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona. KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten |
OWOC
|
ZUPA BARSZCZ CZERWONY Kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana51. |
RYBA W SOSIE GRECKIM/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI. Składniki: filet z ryby, seler, pietruszka, marchew, cebula, sól, pieprz, majeranek, musztarda, keczup, koncentrat pomidorowy, ziemniaki. Składniki: paluszki z fileta71 , olej, |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36