Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.00 - śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
17 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w GRUDNIU 2025 r. wynosi:
15 dni x 21,00 zł = 315 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
15 dni x 16,00 zł = 240 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
15 dni x 19,00 zł = 285 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
15 dni x 17,00 zł = 255 zł – II dania – dzieci
15 dni x 19,00 zł = 285 zł – II dania - dorośli
15 dni x 23,00 zł = 345 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
15 dni x 6,00 zł = 90 zł – zupy
UWAGA DLA PRZEDSZKOLI
W ZWIĄZKU Z REMONTEM KUCHNI OD 22 GRUDNIA 2025R.
DO 5 STYCZNIA 2026 R. - OBIADY NIE BĘDĄ WYDAWANE
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 GRUDNIA 2025 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
|
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
|
01.12.2025r. PONIEDZIAŁEK |
PŁATKI KUKURYDZIANE11, 12 / kuleczki czekoladowe13, 14, 15 na mleku (2%) Masło extra57 (mleko) Ser żółty20 (mleko), Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona HERBATA OWOCOWA25, miód, cytryna. |
OWOC
|
ZUPA JARZYNOWA CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, kapusta brukselka, kalafior, kapusta biała, groszek konserwowy47, fasolka szparagowa, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, mąka pszenna36, śmietana51. |
GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI MARCHEW SŁUPKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, majeranek, sól, pieprz, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna36, śmietana, ziemniaki. |
|
02.12.2025r. WTOREK |
SZYNKA DROBIOWA62, dżem o niskiej zawartości cukru30 Masło extra57 (mleko) KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
MUS OWOCOWY27 „TYMBARK”
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki: Woda, korpusy drobiowe, makaron nitka pszenny22, seler, marchew, pietruszka, por, pietruszka zielona, sól, pieprz.
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI, WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: filety z piersi kurczaka, jajka, bułka tarta pszenna4(alergeny z opakowania), mąka pszenna36, płatki kukurydziane11, 12, sól, pieprz. Składniki: marchew, groszek konserwowy47, masło, mąka pszenna36, cukier. |
|
03.12.2025r. ŚRODA |
PASTA JAJECZNA ze szczypiorkiem bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam) Ser żółty20 (mleko), pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, papryka czerwona. HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ. |
BUŁECZKI DROŻDŻOWE
|
ZUPA KRUPNIK CHLEB1
Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona. |
KIEŁBASA NA GORĄCO Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ, ZIEMNIAKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: Kiełbasa wieprzowa56, ziemniaki.
Składniki: Kapusta biała, cebula, marchew, olej, mąka pszenna36, sól, pieprz. |
|
04.12.2025r. CZWARTEK |
PASZTETZ KURCZAKA65 masło extra57 (mleko), Ser żółty20 (mleko), ogórki kiszone49, pomidory, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA24, 25 Z MIODEM. |
OWOC PAŁECZKI KUKURYDZIANE28 |
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM CHLEB1 Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy16, makaron świderki pszenny21, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona. |
KOTLET MIELONY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO, ZIEMNIAKI, SURÓWKA WARZYWNA Składniki: mięso wieprzowe, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej, ziemniaki. Składniki: sałata lodowa, marchew, pietruszka, seler, por, jabłko, pomidor, ogórek, papryka świeża, cytryna, olej, pieprz, cukier. |
|
05.12.2025r. PIĄTEK |
TWARÓG63 z rzodkiewką, dżem o niskiej zawartości cukru30 KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten |
OWOC
|
ZUPA OGÓRKOWA Składniki: Woda, kości wieprzowe, ogórki kwaszone49 , ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, pietruszka zielona, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana51. |
RYBA W SOSIE GRECKIM/PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: filet z ryby, seler, pietruszka, marchew, cebula, sól, pieprz, majeranek, musztarda, keczup, koncentrat pomidorowy, ziemniaki. Składniki: paluszki z fileta71 , olej, |
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności


72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36






