Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadalnia szkolna

Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie

Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.

DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r.  (poniedziałek)

DLA DZIECI KLAS  I – VIII  POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)

dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;

dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:

8.00 - śniadanie;

10.00 – II śniadanie;

11.45 – zupa;

13.40 - II danie.

KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:

    21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);

16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);

17 zł – II dania – dzieci;

  6 zł – zupy;

 

Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002

BGŻ BNP PARIBAS

 

w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.

WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.

 

Koszt obiadów w PAŹDZIERNIKU 2025 r. wynosi:

23 dni x 21,00 zł = 483 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)

21 dni x 16,00 zł = 336 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III

21 dni x 19,00 zł = 399 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII

21 dni x 17,00 zł = 357 zł – II dania – dzieci

21 dni x 19,00 zł = 399 zł – II dania - dorośli

21 dni x 23,00 zł = 483 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych

21 dni x   6,00 zł = 126 zł – zupy

UWAGA!

13 i 14.10.2025 r. DZIECI SZKOLNE NIE BĘDĄ MIAŁY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH.
W TYCH DNIACH OBIADY NIE BĘDĄ WYDAWANE.

OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 PAŹDZIERNIKA 2025 r.

BGŻ BNP PARIBAS  40160014621030931580000002

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD - ZUPY

OBIAD - II DANIE

 

27.10.2025r.

PONIEDZIAŁEK

KASZA MANNA (gluten ze zbóż),  
na MLEKU Z SYROPEM MALINOWYM
Chleb zwykły1/ (gluten, soja), chleb razowy2 (gluten)

Ser żółty20 (mleko)
Masło57 (mleko)
Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

 

ZUPA KRUPNIK

CHLEB1

 

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona.

RACUCHY Z JABŁKAMI

MARCHEW SŁUPKI

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna36, jabłka, olej, sól.

 

 

28.10.2025r.

WTOREK

WĘDLINA WIEPRZOWA58

bagietki pszenne/razowe3

Masło extra57 (mleko)

dżem o niskiej zawartości cukru30

Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka.

Kawa Inka6 (gluten ze zbóż, soja, mleko).

 

OWOC

WAFLE RYŻOWE8

ZUPA GROCHOWA
 CHLEB1

 

Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.

 

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKAMI
SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ

WODA Z CYTRYNĄ

Składniki: schab wieprzowy, jajka, mąka pszenna36bułka tarta4, sól, pieprz, olej, ziemniaki.

Składniki: sałata lodowa, papryka świeża, pomidor, musztarda, miód, olej, sól, pieprz.

 

29.10.2025r.

ŚRODA

JAJKO GOTOWANE,

bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko orzechy, soję, sezam)

pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona

Ser żółty20 (mleko)  

Masło extra57 (mleko).

KAKAO5 - proszek (soja,  mleko, gluten.

 

OWOC

 

ZUPA BROKUŁOWA, CHLEB

 

Składniki: Woda, kości wieprzowe, brokuł, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, śmietana51.

 

KLUSKI ŚLĄSKIE Z GULASZEM WARZYWNO-MIĘSNYM
WODA Z CYTRYNĄ
(woda, cytryna, miód)

Składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka, sól

Składniki: mięso wieprzowe, cebula, marchew, por, cukinia, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, olej, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

 

30.10.2025r.

CZWARTEK

PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60

Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten)

Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża

dżem o niskiej zawartości cukru30.

HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ.

 

OWOC

 

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM CHLEB1

Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy16, ryż, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona.

KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z BURACZKÓW

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

Składniki: filet z piersi kurczaka, masło57, żółtka, cebula, pietruszka zielona, bułka tarta pszenna4, pieprz, sól.

Składniki: Buraczki czerwone, cebula, ogórek, papryka, olej, sól, pieprz, kwasek cytrynowy.

 

31.10.2025r.

PIĄTEK

Pasta z makreli  (makrela wędzona, jajka, majonez73, szczypiorek, sól, pieprz),

bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko orzechy, soję, sezam)

papryka, pomidor ,ogórek świeży

masło extra (mleko)57.
Kawa Inka6 (gluten ze zbóż, soja, mleko).

 

Bułeczki drożdżowe
z borówkami -wyrób własny (mąka pszenna36, masło, drożdże, mleko, jajka, sól, cukier, borówki).

 

ZUPA BARSZCZ CZERWONY
CHLEB1

Kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana51.

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ

WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)

 

Składniki: makaron łazanka21 pszenny , boczek świeży, olej, kapusta kwaszona67,  cebula, sól, pieprz.

 

Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.

Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)

 

 

 

 

Data dodania: 2018-04-18 11:27:58
Data edycji: 2025-10-27 11:57:31
Ilość wyświetleń: 20027

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Mistrz Odkrywania Talentów

Mistrz Sportowych Talentów

Ambasador Niepełnosprawności

Cytat

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej