Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.00 - śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
17 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
Koszt obiadów w PAŹDZIERNIKU 2025 r. wynosi:
23 dni x 21,00 zł = 483 zł – zestaw przedszkolny i oddział 0 (wyżywienie całodzienne)
21 dni x 16,00 zł = 336 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas I-III
21 dni x 19,00 zł = 399 zł – zestaw obiadowy dla dzieci klas IV-VIII
21 dni x 17,00 zł = 357 zł – II dania – dzieci
21 dni x 19,00 zł = 399 zł – II dania - dorośli
21 dni x 23,00 zł = 483 zł – zestaw obiadowy dla dorosłych
21 dni x 6,00 zł = 126 zł – zupy
UWAGA!
13 i 14.10.2025 r. DZIECI SZKOLNE NIE BĘDĄ MIAŁY ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH.
W TYCH DNIACH OBIADY NIE BĘDĄ WYDAWANE.
OPŁATY ZA OBIADY PROSIMY DOKONYWAĆ NA KONTO do 10 PAŹDZIERNIKA 2025 r.
BGŻ BNP PARIBAS 40160014621030931580000002
W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny na nr telefonu: 663914331
JADŁOSPIS
|
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
|
27.10.2025r. PONIEDZIAŁEK |
KASZA MANNA (gluten ze zbóż), Ser żółty20 (mleko) |
OWOC
|
ZUPA KRUPNIK CHLEB1
Składniki: Woda, korpusy drobiowe, kasza jęczmienna40, 41, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, pietruszka zielona. |
RACUCHY Z JABŁKAMI MARCHEW SŁUPKI WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna36, jabłka, olej, sól.
|
|
28.10.2025r. WTOREK |
WĘDLINA WIEPRZOWA58 bagietki pszenne/razowe3 Masło extra57 (mleko) dżem o niskiej zawartości cukru30 Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka. Kawa Inka6 (gluten ze zbóż, soja, mleko). |
OWOC WAFLE RYŻOWE8 |
ZUPA GROCHOWA
Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.
|
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKAMI WODA Z CYTRYNĄ Składniki: schab wieprzowy, jajka, mąka pszenna36, bułka tarta4, sól, pieprz, olej, ziemniaki. Składniki: sałata lodowa, papryka świeża, pomidor, musztarda, miód, olej, sól, pieprz. |
|
29.10.2025r. ŚRODA |
JAJKO GOTOWANE, bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko orzechy, soję, sezam) pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona Ser żółty20 (mleko) Masło extra57 (mleko). KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten. |
OWOC
|
ZUPA BROKUŁOWA, CHLEB
Składniki: Woda, kości wieprzowe, brokuł, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, ziemniaki, śmietana51.
|
KLUSKI ŚLĄSKIE Z GULASZEM WARZYWNO-MIĘSNYM Składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka, sól Składniki: mięso wieprzowe, cebula, marchew, por, cukinia, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, olej, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. |
|
30.10.2025r. CZWARTEK |
PARÓWKI DROBIOWE59 z ketchupem60 Chleb zwykły1 Chleb razowy2 (gluten) Pomidory, ogórki świeże, papryka świeża dżem o niskiej zawartości cukru30. HERBATA OWOCOWA25 Z MIODEM I CYTRYNĄ. |
OWOC
|
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM CHLEB1 Składniki: Woda, korpusy drobiowe, koncentrat pomidorowy16, ryż, śmietana51, 52, sól, pieprz, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka zielona. |
KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI, WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód) Składniki: filet z piersi kurczaka, masło57, żółtka, cebula, pietruszka zielona, bułka tarta pszenna4, pieprz, sól. Składniki: Buraczki czerwone, cebula, ogórek, papryka, olej, sól, pieprz, kwasek cytrynowy. |
|
31.10.2025r. PIĄTEK |
Pasta z makreli (makrela wędzona, jajka, majonez73, szczypiorek, sól, pieprz), bułeczki pszenne3 (może zawierać jaja, mleko orzechy, soję, sezam) papryka, pomidor ,ogórek świeży masło extra (mleko)57.
|
Bułeczki drożdżowe
|
ZUPA BARSZCZ CZERWONY Kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana51. |
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: makaron łazanka21 pszenny , boczek świeży, olej, kapusta kwaszona67, cebula, sól, pieprz.
|
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności


72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36






