Stołówka szkolna przy Szkole Podstawowej nr 4 w Goleniowie
Miło nam państwa powitać w nowym roku szkolnym 2025/2026 i zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania z naszej stołówki.
DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA kuchnia rozpocznie wydawanie posiłków
od 1 września 2025 r. (poniedziałek)
DLA DZIECI KLAS I – VIII POSIŁKI BĘDĄ WYDAWANE OD 3 WRZEŚNIA (ŚRODA)
dla dzieci klas I-VIII w godzinach: 12.30 - 13.40;
dla dzieci przedszkolnych i oddziału „0” w godzinach:
8.00 - śniadanie;
10.00 – II śniadanie;
11.45 – zupa;
13.40 - II danie.
KOSZT POSIŁKÓW PRZEDSTAWIA SIĘ NASTEPUJĄCO:
21 zł – zestaw przedszkolny i oddział „0”(śniadanie, II śniadanie , zupa i II danie);
16 zł - dla dzieci klas I-III – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
19 zł – dla dzieci klas IV-VIII – zestaw obiadowy (zupa + II danie);
17 zł – II dania – dzieci;
6 zł – zupy;
Prosimy o dokonywanie opłat przelewem na konto
40160014621030931580000002
BGŻ BNP PARIBAS
w wyjątkowych sytuacjach można opłat dokonać gotówką po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (nr telefonu 663914331) do 10 dnia każdego miesiąca na bieżący miesiąc.
Absencję ucznia na obiedzie należy zgłaszać pod w/w nr telefonu do godz. 15.00 w dniu poprzedzającym wydawanie posiłków. Koszty za niewykorzystane obiady będą odliczane
w kolejnym miesiącu o kwotę równą wartości niewykorzystanych posiłków.
WSZELKICH DODATKOWYCH INFORMACJI I ZAPISÓW NA OBIADY MOŻNA DOKONYWAĆ telefonicznie lub w pok.112.
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD - ZUPY |
OBIAD - II DANIE |
15.09.2025r. PONIEDZIAŁEK |
PŁATKI OWSIANE34 (gluten ze zbóż) na mleku Masło57 (mleko) |
CIASTO DROŻDŻOWE
|
BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ 56, CHLEB1 Składniki: Woda, kości wieprzowe, barszcz biały68, kiełbasa śląska56 (soja, błonnik pszenny), ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, śmietana51. |
MAKARON ŚWIDERKI ZE SZPINAKIEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: filet z piersi kurczaka, makaron pszenny21 (mąka pszenna, masa jajowa, kurkuma ), szpinak, twaróg półtłusty63 cebula, czosnek, sól, pieprz, olej, masło57(mleko), olej rzepakowy, mąka pszenna36. |
16.09.2025r. WTOREK |
KIEŁBASA KRAKOWSKA58 bagietki pszenne/razowe mąka pszenna36, (może zawierać jajka, mleko, orzechy, soje, sezam) Ser żółty20 (mleko), Masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka czerwona, rzodkiewka. KAKAO5 - proszek (soja, mleko, gluten |
WARZYWO HERBATNIKI MAŚLANE10 |
ZUPA GROCHOWA
Składniki: Woda, groch44, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, boczek wędzony lub kości wędzone, pieprz, sól, majeranek, mąka pszenna36.
|
FILET Z PIERSI KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: filety z piersi kurczaka bez skóry, jajka, bułka tarta pszenna4, mąka pszenna36, płatki kukurydziane11,12, sól, pieprz. Składniki: ogórki zielone, śmietana kwaśna51, jogurt naturalny61, sól, cukier. |
17.09.2025r. ŚRODA |
Jajko gotowane, bułeczki pszenne3 Masło extra57 (mleko) Pomidor, ogórek świeży, papryka świeża. |
OWOC
|
ZUPA ROSOŁOWA Z ZACIERKĄ CHLEB1
Składniki: Woda, ziemniaki, korpusy drobiowe, makaron zacierka pszenny23, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, sól, pieprz, natka pietruszki. |
KOTLET RYBNY, ZIEMNIAKI, SURÓWKAZ BURACZKÓW Składniki: filet z miruny, boczek świeży, bułka pszenna3 sucha, cebula, jajka, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta4, olej, ziemniaki. Składniki: Buraczki czerwone, cebula, olej, sól, pieprz, kwasek cytrynowy. |
18.09.2025r. CZWARTEK |
KIEŁBASA DROBIOWA62, Masło extra57 (mleko) Pomidor ,ogórek świeży, papryka czerwona. KAWA INKA6 (gluten ze zbóż, soja. |
OWOC BISZKOPTY50 |
KAPUŚNIACZEK Z KAPUSTY KWASZONEJ, CHLEB1 Składniki: Woda, kości wędzone, kapusta kwaszona67, marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, mąka pszenna, majeranek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. |
PIECZEŃ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA, Składniki: szynka wieprzowa, czosnek, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna36, liść laurowy, ziele angielskie, sól, kasza jęczmienna40 . Składniki: marchew, pietruszka, seler, por, jabłko, pomidor, ogórek, papryka czerwona, cytryna, olej, pieprz, cukier. |
19.09.2025r. PIĄTEK |
PASZTETZ KURCZAKA65 ogórki kiszone49, pomidory, papryka świeża. HERBATA OWOCOWA24, 25 Z MIODEM. |
OWOC
|
ZUPA BARSZCZ CZERWONY Kości wieprzowe, buraczki czerwone, ziemniaki, kapusta biała, seler, marchew, pietruszka, por, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana51. |
NALEŚNIKI Z SEREM I DŻEMEM WODA Z CYTRYNĄ (woda, cytryna, miód)
Składniki: mleko, jajka, mąka pszenna36, sól, twaróg63 półtłusty, cukier wanilinowy, dżem
|
Gramatury: Śniadania: kanapki 130g, zupa mleczna 200ml, jajecznica 50g, twarożek 70g, parówka 40g, herbata 200ml. II ŚNIADANIA: owoc 120-150g, budyń / kaszka 200g, bułeczka 70g.Obiady: zupa 250ml,
II danie: mięso 70g, dodatek skrobiowy 150-180g, surówka 70g, kompot 200ml.
Alergeny: nabiał, ziarna zbóż zawierające gluten, jaja, sezam, seler, ryby, orzechy, soja, gorczyca (Zgodnie z Rozp. Parlamentu Europ. i Rady z 25.10.2011 i Rozp. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014)
Standardy ochrony małoletnich
Mistrz Odkrywania Talentów
Mistrz Sportowych Talentów
Ambasador Niepełnosprawności
72-100 Goleniów
ul. Szczecińska 36